***       Водещите вечерни новини       на 30 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 30 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Бивш зам.-министър: руснаците търсят пропаганда, а не да променят хода на войната. Светът е неподготвен за бъдещи пандемии


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 януари   

 

„ Не мисля, че Русия може да нападна страна от НАТО. В момента войната е позиционна. Руснаците търсят повече агитация и не вършат опити да трансформират хода на войната. 

Украйна получава съвременни танкове, а танковете са най-хубавата техника за настъпателни дейности. 

Украинците демонстрират, че бързо усвояват работата с тази съвременна техника и би трябвало до началото на март да са изцяло подготвени да работят с тази техника. 

Що се отнася до изтребителите F-16 там съм по-скептично надъхан. Ще е належащо доста време, с цел да се обучат украинските водачи да летят на западни самолети “.

***

Производството на недопечен нефт в Съединени американски щати ще се усили през идващите към 10 години, достигайки до сред 11 и 16 милиона барела дневно към края на това десетилетие, сочи изследване на " Бритиш петролиъм " (BP), оповестено на уеб страницата на петролната и газова корпорация.

Две южноамерикански страни също ще усилят производството си на нефт през този интервал - Бразилия (до към 5 милиона барела на ден) и Гаяна (до към 2 милиона барела на ден). 

***

„ Ако се огледате деликатно, ще разберете, че нещо в цирка грубо се е объркало “.

***

„ Единственото, което ме интересува, е оптималният резултат за страната. Историческата задача пред нас изисква България да излезе от тази серпантина на безперспективност и на липса за допустима смяна “.

***

„ Това с ГЕРБ и Движение за права и свободи не е хартиена коалиция. Просто споделяме европейския опит. Съобразяваме се с това какво вършат сътрудниците ни в Европейски Съюз и предлагаме проработени решения, които дават правилен отговор. Вярно е, че има случаи, когато гласуваме дружно “. 

Това съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия в ефира на бТВ.

***

***

… при изискване, че НАТО поддържа това решение.

***

Светът е " рисково неопитен " за бъдещи пандемии, предизвести Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец в огласен през днешния ден отчет, представен от Ройтерс.

Федерацията прикани до края на годината страните да преразгледат и обновят проектите си за подготовка.

В Световния отчет за бедствията от 2022 година федерацията сподели, че " всички страни остават рисково неподготвени за бъдещи епидемии ", макар че коронавирус лиши живота на повече хора, в сравнение с което и да е земетресение, суша или вихър в историята.

***

Нападението било осъществено от брата на убитото преди този момент животно, с което се снимала жертвата.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР